Jaarmarkt Riethoven

Jaarmarkt 2018

Op zondag 5 augustus zal de jaarmarkt voor de 14e keer plaatsvinden en zijn alle thuisblijvers en vakantiegangers uit de regio weer van harte welkom. De jaarmarkt vindt plaats op en rondom het vernieuwde dorpsplein, de Brouwerswei en een gedeelte van de Dorpsstraat. Dit alles dus in het prachtige en sfeervolle centrum van Riethoven.
De jaarmarkt kent ook dit jaar weer een gevarieerd aanbod van marktkramen, maar ook speciale attracties zoals u van ons gewend bent. Diverse handwerklieden, zoals een mandenvlechter, imker, siersmid en een glas in lood bewerker zijn maar een greep uit wat u allemaal kunt komen bekijken. Ook het brood bakken in onze eigen mutserdovens zal weer getoond worden en natuurlijk zijn deze te koop om later thuis nog eens extra van te genieten.
Voor de kinderen zal niet alleen het schminken leuk zijn, maar zeker de aanwezige “levende haven”. Het kleinvee met konijnen, kippen, cavia’s etc. om te kunnen knuffelen. Update: in verband met de hoge temperaturen en in overleg met Kleindier Vereniging Valkenswaard is er dit jaar helaas geen kleinvee aanwezig op onze jaarmarkt. De alpaca’s zijn wel te bezichtigen. Dit jaar zijn er zelfs uilen aanwezig, waar kinderen mee op de foto kunnen, tenminste wie durft!
De vaste attracties zoals het “Rythovens Ouw Getög” met hun uitgebreide collectie oude landbouwwerktuigen, de diverse tractoren en natuurlijk de regionaal zo bekende oude dafjes zijn allemaal weer aanwezig. De DAF-club brengt zelfs een primeur mee naar de Riethovense jaarmarkt! Voor het eerst zal de “Riethovense Gudsclub” dit jaar op de markt laten zien wat voor een prachtige dingen zij maken en demonstreren hoe leuk deze hobby kan zijn.
Als de harmonie de organisatie van de markt ter hand neemt wordt de muziek natuurlijk niet vergeten. De markt wordt opgeluisterd door o.a. De Hofmuzikanten uit Bergeijk en Die Stalfreunde uit Wintelre. Ook zal het duo Kelner & Co op verrassende wijze leuke deuntjes ten gehore brengen. De terrassen van de bestaande horecagelegenheden zijn uiteraard geopend zodat ook de inwendige mens niets te kort hoeft te komen.

Jaarmarkt 2017

Elke 1e zondag van augustus organiseert het RHC een jaarmarkt in het centrum van Riethoven. In 2017 was dat op zondag 6 augustus.

Op de markt waren oude ambachten te aanschouwen en er was live-muziek van de ‘Hofmuzikanten’ uit Bergeijk en ‘Die Stallfreunde’ uit Wintelré.  Er waren vele kramen met diverse handelswaar en dit jaar had de DAF-club flink uitgepakt. Zij showden vele Dafjes en hielden een kofferbakverkoop. Het Rijthovens Ouw Getög was weer aanwezig maar ook vele oude tractoren. En dan niet te vergeten de demonstraties met trouwe viervoeters, de alcapa’s, de aaibak, overvolle terrassen en een stralende zon. Hadden wij van Dansewinkel al genoemd? Zij waren overal op de markt te horen met hun gezellige, opgeruimde, klanken. Kortom, wederom een geslaagde dag!

Lees ook het verslag van de jaarmarkt op ED.nl

Jaarmarkt 2016

JB Film maakte in 2016 een leuk verslag van de jaarmarkt. Zien?