Het Harmoniecorps

Het Riethovens Harmonie Corps is opgericht in 1945, toen nog als fanfare.

In 1971 heeft het corps de omschakeling gemaakt van fanfare naar harmonie en in 1955 is de vereniging gecompleteerd door de oprichting van een eigen drumband.

Het Riethovens Harmonie Corps bestaat momenteel uit ongeveer 55 musicerende leden verdeeld over de diverse onderdelen van de vereniging en komt uit in de 4e afdeling van de KNFM. Naast het harmonieorkest en de slagwerkgroep heeft de vereniging sinds enkele jaren ook een jeugdslagwerkgroep “The Rhythm Sticks”. Voor de jongere leden verzorgen we muziekopleidingen of spelen daarin een bemiddelende rol. Daarnaast werken we zoveel mogelijk samen met andere orkesten in de omgeving teneinde deze nieuwe, vaak jonge leden, samen te laten spelen in een opleidingsorkest.

Naast de muzikale activiteiten, zoals serenades en concerten, organiseert het RHC voor haar (jeugd)leden ook tal van andere leuke activiteiten om te zorgen voor volop gezelligheid zoals de jaarlijkse familiedag en jeugdweekend. Daarnaast organiseren we de Jaarmarkt van Riethoven.

Informatie voor nieuwe leden.
Aanmelden nieuwe leden.
Contact.