Het Harmoniecorps – 75 jaar

Het Riethovens Harmonie Corps is opgericht op 11 mei 1945, toen nog als fanfare. In 1971 heeft het corps de omschakeling gemaakt van fanfare naar harmonie en al in 1955 is de vereniging gecompleteerd met de oprichting van een eigen drumband.

Dit betekent dat we dit jaar – in 2020 – ons 75-jarige jubileum vieren! En daarbij bestaat onze drumband, die inmiddels is omgevormd tot een melodisch slagwerkensemble, dit jaar maar liefst 65 jaar! Helaas kunnen we dit jubileum dit jaar niet groots vieren vanwege de Corona crisis. Vandaar dat we alle activiteiten omtrent ons jubileum uitstellen naar 2021, waarin we dan tevens het 50-jarige bestaan van onze vereniging als harmonieorkest vieren.

Het Riethovens Harmonie Corps bestaat momenteel uit ongeveer 55 musicerende leden verdeeld over de diverse onderdelen van de vereniging en komt uit in de 4e afdeling van de KNFM. Naast het harmonieorkest en de slagwerkgroep – die overigens eind 2019 is gepromoveerd naar de 3e divisie – heeft de vereniging sinds enkele jaren ook een jeugdslagwerkgroep “The Rhythm Sticks”. Voor de jongere leden verzorgen we muziekopleidingen of spelen daarin een bemiddelende rol. Daarnaast werken we zoveel mogelijk samen met andere orkesten in de omgeving teneinde deze nieuwe, vaak jonge leden, samen te laten spelen in een opleidingsorkest.

Naast de muzikale activiteiten, zoals serenades en concerten, organiseert het RHC voor haar (jeugd)leden ook tal van andere leuke activiteiten om te zorgen voor volop gezelligheid zoals de jaarlijkse familiedag en jeugdweekend. Daarnaast organiseren we de Jaarmarkt van Riethoven.

Informatie voor nieuwe leden.
Aanmelden nieuwe leden.
Contact.