Verslagen

Brabantse Kampioenschappen Slagwerk

Op 22 mei 2022 hebben Arjan Verhoeven en Luuk Jansen deelgenomen aan de Brabantse Kampioenschappen in Steenbergen. Beide kwamen met een zeer goed resultaat terug naar huis. Arjan nam deel op kleine trom in de 4e divisie en werd met zijn behaalde 81 punten uitgeroepen tot Brabants Kampioen.

Luuk nam deel via het VMK en deed mee op mallets als solist in de 2e divisie (88 punten) en samen met Ties Janssen (ook van VMK) in een duet in de 1e divisie (90 punten). Bij beide divisies ging de beker voor Brabants Kampioen mee naar Veldhoven. Luuk gaat ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Maarheeze dit weekend.

Van harte proficiat Arjan en Luuk!

Luuk Janssen op mallets                                                                  Arjan Verhoeven op kleine trom

Het RHC benoemt ereleden 2022

Tijdens de afgelopen jaarvergadering van het Riethovens Harmonie Corps (RHC) zijn drie leden benoemt tot erelid van het RHC. Dit zijn Arnold Willems, Jan van Dommelen en Peter Tops. Alle drie zijn ze ieder al meer dan 60 jaar lid van onze vereniging en staan ook altijd klaar voor de vereniging. Arnold heeft de echte RHC-genen al van vroeger uit, een trompettist die niet gemist kan worden binnen onze vereniging en al jarenlang helpt met onder andere de organisatie van de jaarmarkt. Jan is ook bijna altijd aanwezig en is naast muzikant (hoorn en tuba) ook al jaren de man van de bladmuziek en het muziekarchief. Peter is recent gestopt met meespelen binnen het orkest, maar blijft wel op straat mee muziek maken. Daarnaast is Peter nog steeds lid van de instrumentencommissie waar hij zorgt voor het onderhoud en reparatie van de instrumenten. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie benoeming tot erelid.

Van links naar rechts: Jeroen Brouwers, Frans van Woerkum, Arnold Willems, Jan van Dommelen en Peter Tops.

Naast de benoeming van de ereleden werden tijdens de jaarvergadering ook de jubilarissen in het zonnetje gezet. Dit jaar waren dat Frans van Woerkum en Jeroen Brouwers, beide 12,5 jaar lid van het RHC. Frans speelt bes-bas en is daarnaast ook al jaren bestuurslid bij de vereniging. Jeroen komt uit een muzikale familie speelt binnen onze vereniging op de alt-saxofoon. Nogmaals gefeliciteerd en op naar de 25 jaar!


van 2020 naar 2021

Voor ons als harmonie is 2020 volledig anders gelopen als gedacht en gehoopt. We hebben veel minder – en vaak zelfs helemaal niet – kunnen repeteren op onze vaste donderdagavond. Concerten en optredens geven was er al helemaal niet bij en ook aubades en intochten schoten er volledig bij in. Het meest jammere nog is het feit dat we ons 75-jarige bestaan niet hebben kunnen vieren. Uiteraard doet dit pijn, maar zoals het gezegde luidt: “wat in het vat zit, verzuurt niet”. Hopelijk kunnen we in 2021 het één en ander inhalen en niet alleen ons 75+1-jarige bestaan als vereniging vieren maar tevens ons 50-jarige bestaan als harmonie. En als dit niet in 2021 lukt, dan maar in 2022.

En omdat we dit jaar geen Kerstconcert hebben kunnen geven, hebben we als alternatief een kort Kerstfilmpje gemaakt. Om dit filmpje te kunnen bekijken kun je op ons bovenstaand NieuwJaarsLogo klikken waardoor er een link ontstaat naar onze Facebook pagina met het filmpje.

Voor nu wil ik U en jullie namens het bestuur van het RHC en namens al haar leden een fantastisch 2021 toewensen en dat we al het gebrek aan geknuffel in 2020 in het nieuwe jaar maar dubbel en dwars mogen inhalen.


Huldiging van onze jubilarissen 2020

Inmiddels heeft de alternatieve huldiging waar hieronder onder het kopje ‘Onze jubilarissen in 2020‘ aan gerefereerd wordt, plaatsgevonden. Op donderdag 5 en vrijdag 6 november hebben telkens twee bestuursleden de jubilarissen afzonderlijk thuis bezocht om ze te feliciteren en te voorzien van de versierselen die bij deze gelegenheid horen. Dit alles begeleid door een digitaal filmpje met een toespraak van de voorzitter.

linksboven: Dick Mitzer, rechtsboven: Jan v. Herk, linksonder: Will v. Gerwen, rechtsonder: Janus v.d. Broek

Janus, Jan, Dick en Will: NOGMAALS VAN HARTE GEFELICITEERD en ENORM BEDANKT voor alle inzet en toewijding!


Onze Jubilarissen in 2020

Eerst zou het op 9 april van dit jaar gebeuren: de huldiging van onze jubilarissen tijdens de jaarvergadering. Tóen werd het 5 november, in de hoop dat Corona ons dan geen parten meer zou spelen. En nu blijkt dat de vergadering en huldiging ook op die datum niet door kunnen gaan omdat COVID-19 ons helaas nog steeds parten speelt. Vandaar dat we huldiging dit jaar op een alternatieve wijze zullen doen. En uiteraard ook een eerbetoon op onze website!

Janus van den Broek

Janus is één van onze ‘founding fathers’ en dat betekent dat hij dit jaar dus al maarliefst driekwart eeuw – 75 jaar – lid is van onze vereniging! En daarmee is hij vandaag de enige die al vanaf de oprichting lid is van ons muziekcorps.

75 Jaar geleden begon hij samen met 16 andere jonge kerels met het leren lezen van muzieknoten. En vanwege de schaarste zo net na de oorlog, moest hij een instrument delen met drie anderen. Toen hij het notenschrift eenmaal machtig was begon zijn muzikale carrière bij onze – toen nog – fanfare, op ventieltrombone. In 1971 werd de fanfare omgevormd tot een harmonie en werden er houtblazers toegevoegd aan het gezelschap. Dat was ook het moment waarop Janus zijn ventielen inruilde voor een schuif. En na flink wat repeteren heeft hij uiteindelijk tot in 2015 het RHC versterkt op schuiftrombone. Hij besloot in dat jaar een punt te zetten achter z’n muzikale leven bij onze vereniging, maar bekleedt sindsdien als erelid een belangrijke plaats, nu op de achtergrond.

In de 75 jaar dat Janus actief lid was van onze vereniging, heeft hij onder 9 verschillende dirigenten gespeeld en heeft hij slechts zelden een repetitie overgeslagen. Zijn hart lag werkelijk bij de harmonie. En ook al werkte hij in ploegendienst en lagen er soms nog andere verplichtingen te wachten: de donderdagavond was voor het RHC bestemd, punt. Daarnaast kon men ook op andere dagen altijd een beroep op hem doen om mee te helpen met activiteiten buiten de repetities, concerten of concoursen om.

Jan van Herk

In 1955 werd onze slagwerkgroep – toen nog drumband – opgericht. En dat was ook het jaar waarin Jan besloot om de stoute schoenen aan te trekken en deze eerste trommelaars te versterken met ‘de diepe trom’. Dat is inmiddels dus alweer 65 jaar geleden!

De diepe trom kun je zien als de fundering in elke slagwerkgroep en daarmee kunnen we zeggen dat Jan wel niet tot de ‘founding fathers’ van onze vereniging behoort, maar wél tot ‘de fundering’! Niet alleen in een ‘staand of zittend’ slagwerkensemble speelt dit instrument een belangrijke rol, maar ook bij optredens op straat. Jan was er dan ook altijd bij als er een serenade gebracht moest worden of als er iets vergelijkbaars plaatsvond.

Ook nu speelt hij nog steeds een prominente rol. Inmiddels behoort Jan tot de senioren van onze slagwerkgroep, die vooral uit veel jongeren bestaat. Maar ook tussen die jeugd staat hij nog steeds z’n mannetje en zorgt hij voor rust en continuïteit in de club. Onlangs heeft hij samen met z’n percussie-maten nog de eerste prijs op het Brabants Kampioenschap behaald en vervolgens maarliefst een tweede plaats tijdens de Nederlandse Kampioenschappen!

Jan heeft gedurende die 65 jaren lidmaatschap niet alleen een prominente muzikale rol gespeeld, maar ook altijd zijn betrokkenheid bij allerlei nevenactiviteiten getoond. Het in-en-uit sjouwen van al dat slagwerk-materieel was hem nooit teveel en als er iets getimmerd of in elkaar gezet moest worden, was Jan er bij. Onlangs nog bij het fabriceren van al die vogelhuisjes als onderdeel van de bestrijding van de eikenprocessierups. Hij bekleedt dus met recht de positie van erelid bij het Riethovens Harmonie Corps!

Dick Mitzer

Nog geen gouden, platina of diamanten jubileum, maar wél al één van zilver – een nét zo mooi edelmetaal! Op 23 november 1994 – inmiddels dus alweer meer dan 25 jaar geleden – betrad Dick de oefenvelden van het Riethovens Harmonie Corps.

Totdat hij vanwege zijn werk doordeweeks niet meer in Riethoven vertoefde en daardoor bij repetities verstek moest laten gaan, bespeelde Dick de klarinet. En stérker nog: hij is dat instrument pas gaan leren bespelen op het moment dat hij lid werd van onze vereniging. Toen nog steeds jong, maar tóch niet meer zó piep, wat betekent dat het leren bespelen van een instrument best een uitdaging was. Maar hij is daarin glansrijk geslaagd en heeft samen met Ryanne van Schayck gedurende lange tijd de derde klarinetpartijen virtuoos tot leven gebracht.

Nadat hij door z’n werk niet meer mee kon spelen is hij wél lid gebleven van de harmonie en heeft hij er mede voor gezorgd dat zijn – ons allen bekende – vrouw Catrien onze gelederen kwam versterken. En op die manier werd ook zijn betrokkenheid gegarandeerd.

Will van Gerwen

En dan ‘last but not least’: Will van Gerwen. Ruim twee jaar geleden nam hij afscheid van het Riethovens Harmonie Corps als voorzitter, maar gelukkig niet als lid. Hij heeft nooit als muzikant meegespeeld in het orkest omdat hij naar eigen zeggen ‘geen noot kon lezen’ en ‘het verschil tussen vals en zuiver niet kon horen’. Maar des te meer heeft hij zich op andere vlakken sterk gemaakt voor onze vereniging!

Will heeft in de koperen periode van 12,5 jaar enorm veel betekent voor ons Corps. Hij trad zoals een goed voorzitter betaamd, professioneel op en droeg de RHC standpunten met verve uit naar relevante instanties en naar andere verenigingen. Op deze manier heeft hij er altijd voor gezorgd dat onze belangen op de juiste manier en op de juiste plek verdedigd werden. En we zijn blij – en merken – dat hij dat momenteel nog steeds blijft doen, voor ons nu wat meer op de achtergrond.

Will is weliswaar niet meer onze voorzitter, maar is wél lid van de vereniging gebleven. Daarnaast bekleedt hij het voorzitterschap van ‘Stichting Vrienden RHC’. Deze stichting heeft ons al op meerdere momenten financiële steun geboden en heeft het bijvoorbeeld mede mogelijk gemaakt om verleden jaar een paukenset aan te schaffen en niet te vergeten dit jaar onze nieuwe kleding!

Naast zijn verantwoordelijkheden die hij als voorzitter had, heeft Will ook altijd een prominente rol gespeeld bij de organisatie van onze jaarmarkt en stond en staat hij samen met zijn vrouw Marianne altijd klaar om hand- en spandiensten van verschillende aard te verrichten voor onze harmonie.

WIJ WILLEN AL ONZE JUBILARISSEN OOK VIA DEZE WEG VAN HARTE FELICITEREN!!!


Anouk Jacobs behaalt C-examen

Op 30 juni 2020 deed onze eigen Anouk Jacobs examen voor het C-diploma op altsaxofoon in de muziekschool in Veldhoven. En uiteraard ging ze naar huis met het diploma op zak!!! GEFELICITEERD ANOUK !!!


Repetities weer hervat!

Net zoals alle muziekverenigingen hebben wij tijdens de eerste maanden van de Corona-crisis niet kunnen repeteren en geen concerten of optredens kunnen verzorgen. Ook de muzieklessen zijn gedurende enige tijd onderbroken geweest. Na een tijdje konden de individuele lessen gelukkig weer doorgaan, zij het digitaal. Gelukkig werden er in juni weer groepen van maximaal 30 personen toegelaten – mits er 2 meter afstand van elkaar werd gehouden – en konden daarmee de repetities in enigszins aangepaste vorm weer worden opgepakt. En omdat wij een relatief kleine harmonie vormen, betekende dat dat we weer met nagenoeg de gehele vereniging konden repeteren.

Inmiddels is de 2 meter afstand gereduceerd tot 1,5 meter en mogen er weer groepen van 100 mensen bij elkaar in één ruimte zijn, mits die 1,5 meter afstand maar gewaarborgd kan worden, iedereen z’n handen tijdig ontsmet, iedereen met een kuchje of vergelijkbaar thuis blijft en er een registratie van alle aanwezigen plaatsvindt. En dus zijn de blazers van het RHC weer volop aan het repeteren in zaal de Sleutel en zijn onze slagwerkers weer zo goed als vanouds aan het oefenen in de Rietstek.
Uiteraard is niet alles zonder risico en moeten we er rekening mee houden dat deze situatie weer kan veranderen indien zich een tweede golf ontwikkelt of de besmettingscijfers weer drastisch toenemen. Maar tot die tijd zijn we weer gelukkig aan het spelen en kunnen we weer toewerken naar één van onze toekomstige concerten.


Onze nieuwe kleding is gearriveerd!

Ja hoor…… onze nieuwe kleding is er! Erik en Judith Willems van 040 Mannen Mode in Woensel hebben naald en draad weer op kunnen bergen na het korter maken, uitleggen, logo stikken, stomen en strijken van onze nieuwe haute couture RHC-mode. Stemmig zwart, afgemaakt met muzikaal blauw: het kan niet mooier! Inmiddels is iedereen voorzien van de nieuwe garderobe en zijn de overhemden, stropdassen, broeken, rokken en sjaaltjes uitgedeeld aan de leden.

Dank gaat uit naar de Vrienden van het RHC want zonder hun substantiële financiële steun hadden we het voorlopig nog met ons oude ‘kloffie’ moeten doen (dat we overigens nog steeds respectvol zullen dragen bij onze optredens op straat!).


Anouk en Anne halen samen 170 punten!

Met niet minder dan 82 punten voor Anne Vermeulen en maar liefst 88 punten voor Anouk Jacobs, kwamen beide muzikale dames met een Eerste Prijs terug naar ons dorp. Ze namen deel aan het solistenconcours op 19 januari 2020 in Bladel en kwamen daar allebei uit op alt saxofoon. Proficiat Anne en Anouk!!!


ONZE SLAGWERKERS PROMOVEREN ÉN HALEN TWEEMAAL EEN EERSTE PRIJS !!!

Op 8 december 2019 heeft onze Slagwerkgroep een enorme prestatie geleverd. Ze gingen na deelname aan de Concertwedstrijd voor Slagwerkensembles niet alleen maar naar huis met een Eerste Prijs, maar promoveerden vanwege het prachtige aantal punten van 87,33 van de Vierde naar de Derde Divisie!!! En vanwege deze prestatie hebben ze op 1 februai deel mogen nemen aan het Nederlandse Kampioenschap voor Slagwerkensembles alwaar ze wederom een Eerste Prijs behaalden!!! Meer hierover op de pagina “Concert Verslagen”.


RHC levert een waardige  bijdrage aan plechtige onthulling monument

Op donderdag 22 juni 1944 om één uur ‘s nachts – nét na D-Day – stortte bij Walik in Riethoven een Engelse Lancaster LMQ 592 neer. Daarbij kwam de 7-koppige Britse en Australische bemanning tragisch om het leven. Om deze dag te blijven herinneren en om de 7 mannen die – samen met vele duizenden anderen – hun leven gaven voor onze vrijheid te eren, had de heemkundegroep ‘Van Rijthoven toen tot Riethoven nu’  het idee opgepakt om in Walik een monument op te richten.

Afgelopen 22 juni 2019 – precies 75 jaar later – was het dan zover. Onder toeziend oog van de genodigden, waaronder familieleden van de 7 bemanningsleden, vertegenwoordigers van de Britse en Australische ambassades, onze burgemeester en vele anderen, werd het monument onthuld. Bij aanvang van de plechtigheid werden de vlaggen gehesen van de drie betrokken landen: Australië, Engeland en natuurlijk Nederland, terwijl wij – het Riethovens Harmonie Corps – de respectievelijke volksliederen ten gehore brachten.

Vervolgens waren er diverse toespraken, kransleggingen, een vlaggen-eerbetoon door het Gilde en natuurlijk een vertolking van het altijd weer indrukwekkende “The Last Post“, gespeeld door Marieke de Lepper-Castelijns– onze vaste invalster – op trompet. De ceremonie werd afgesloten door twee antieke vliegtuigen die driemaal over de plek vlogen waar 75 jaar geleden het tragische ongeval plaatsvond. Een kippenvel-moment.

Als Harmoniecorps zijn we er enorm trots op dat we een waardige en waardevolle bijdrage hebben kunnen en mogen leveren aan deze mooie plechtigheid. En dat deze trots gedeeld wordt door alle RHC-leden moge duidelijk zijn gezien de enorme opkomst van onze muzikanten, die hiervoor toch weer een zaterdagmiddag hebben vrij moeten maken. Dank aan iedereen!


Menno haalt z’n A examen!

We zijn er erg trots op om te kunnen vermelden dan één van onze jonge leden weer een stap richting de toekomst heeft gemaakt! Na flink studeren en veel oefenen heeft onze eigen Menno de Wit het A-examen op trompet gehaald. De toekomst is in handen van de jeugd, en dat geldt ook voor ons orkest. Dus we zijn erg blij met de vorderingen van onze jonge leden en hopen van harte dat zij over een paar jaren onze harmonie gaan versterken. Dus Menno: PROFICIAT en óp naar de volgende fase!


Druk weekend van 18 & 19 mei 2019 voor onze jonge leden!

Op zaterdag 18 mei vonden de Brabantse Kampioenswedstrijden voor solisten en kleine ensembles plaats in Den Durpsherd in Berlicum.

Van onze slagwerkgroep namen Bram Vlassak en Ralf de Wit deel. Zij kwamen uit in de 4e divisie en brachten een Marimba duet ten tonele. En met maar liefst 86 punten werden zij in deze divisie Brabants Kampioen! Van harte gefeliciteerd Bram en Ralf!

Op zondag 19 mei was het de beurt aan Anouk Jacobs die op saxofoon deelnam aan de Brabantse Kampioenswedstrijd solisten blazers in datzelfde Berlicum. Met een dikke 87,5 punten zette zij daar een fantastisch resultaat neer. Proficiat Anouk!

Beat It Muziekeducatie bestaat in 2019 10 jaar en vierde dat op zondag 19 mei met gevarieerde en verrassende optredens. Diverse coverbands, koren, blaaskappelen, gitaargroepen, sambabands en slagwerkgroepen gaven acte de présence en vanzelfsprekend waren onze jongste slagwerkers:: The Rythm Sticks ook van de partij. Zij zetten een fantastisch optreden neer dat plaatsvond bij De Stapperij in Veghel.

Beat It verzorgt voor onze jongere leden al een aantal jaren wekelijkse muzieklessen. Net zoals onze Slagwerkgroep worden ook onze Rythm Sticks gedirigeerd door Paul van Lokven, verbonden aan Beat It.


Dauwtrappende RHC-ers functioneren als wekker

Op zondagochtend 5 mei 2019 hoefde niemand in Riethoven z’n wekker te zetten omdat wij die dag een gratis wekdienst verzorgden. De jaarlijkse wandeltocht op Bevrijdingsdag vertrok ook dit jaar om 7.00 uur bij de Kiosk aan de Brouwerswei in het centrum van ons mooie dorp. Halverwege de  wandeling werden alle deelnemers getrakteerd op een versterkend ontbijt in de tuin van Helma en Hans van Herk aan de Eviestraat. En zelfs op deze vroege ochtend leverde dat vrolijke gezichten op bij onze jongere deelnemers, getuige bijgevoegde foto. Gelukkig hoefden er na het Dauwtrappen niet te veel blaren doorgeprikt te worden!


Het RHC eert haar JUBILARISSEN

Op donderdag 26 april j.2019 was het zover: alle jubilarissen van ons Corps werden in de bloemetjes gezet. En dit jaar waren dat maar liefst zes leden die tezamen niet minder dan 305 jaar aan muziekervaring delen en evenzovele jaren aan plezier binnen en toewijding aan het RHC.

Uit handen van onze voorzitter Coert Engels, bijgestaan door bestuurleden Marieke Willems en Annelies v.d. Broek, ontvingen vier 60-jarig jubilarissen, één 40-jarig jubilaris en één 25-jarig jubilaresse een oorkonde, vergezeld van het bekende en begeerde speldje en een toespraak. De partners werden voorzien van een mooie bos bloemen.

Als eerste was Jan van Dommelen aan de beurt die zijn 60-jarig jubileum vierde. Jan is al sinds jaren de man van de muziekstukken en het muziekarchief. Dit is vaak een wat ondankbare taak, omdat weinigen in de gaten hebben hoe ontzettend veel tijd hier op de achtergrond in gaat zitten. Ook mist Jan zo nu en dan wat repetitietijd, simpelweg omdat hij tijdens een repetitie weer even op-en-neer naar huis moet fietsen om het e.e.a. te kopiëren, zodat iedereen voorzien is en blijft van de juiste partijen. Jan is één van de hoornisten binnen ons orkest en tijdens straat-optredens speelt hij de bariton.

Vervolgens was het de beurt aan Peter Tops. Peter is eveneens al 60 jaar lid van onze vereniging en is als jonge jongen begonnen als slagwerker. Inmiddels speelt hij al jaren op bariton saxofoon, een instrument dat hoort bij de fundering van het orkest. Als lid van de instrumentencommissie zorgt Peter al jaren voor het onderhoud en reparaties van diverse instrumenten. Daarnaast is hij een zeer betrouwbare kracht en kunnen we altijd een beroep op hem doen om hand- en spandiensten te verlenen bij welk evenement dan ook.

Nol Willems was de derde – eveneens 60-jarig – jubilaris die geëerd werd. Nol is al enkele jaren onze enige trompettist waarvoor we heel veel respect hebben. De vaak prominente trompet-partijen galmen vaak over het hele orkest heen en dat betekent een grote verantwoordelijkheid voor de trompettist in kwestie. Gelukkig wordt er bij de meeste concerten voor versterking gezorgd, maar bij serenades en optredens op straat is Nol vaak de enige met dit instrument. Nol speelt eveneens een onmisbare rol bij de organisatie van onze jaarlijkse markt die altijd in augustus plaatsvindt.

Als vierde – ook weer 60-jarig – jubilaris werd Henk van Herk in de bloemetjes gezet. Henk was ooit instructeur van wat toen nog onze drumband heette en wat inmiddels onze slagwerkgroep is. En ook is hij jarenlang onze tambour-maître geweest, waarbij hij met z’n gooi- en smijtwerk met zijn tambour-maîtrestok op straat vaak veel bewondering oogstte van het publiek. Momenteel is Henk nog steeds lid van onze slagwerkgroep waarmee hij, samen met z’n jonge mannen, op uitvoeringen en concoursen vaak mooie resultaten haalt.

Wat de jongeren onder ons niet zullen weten is dat het RHC vroeger in het ‘Sonneke’ repeteerde, het huidige Anno 54. De uitbater van dit etablissement was Piet Mollen, dit jaar alweer 40 jaar respectabel erelid van onze vereniging. Piet heeft er jarenlang voor gezorgd dat het orkest zorgeloos kon repeteren in ‘zijn’ zaal. Samen met zijn vrouw verzorgde hij eveneens de catering of maakte hij een heerlijke soep tijdens jubileumfeesten, De Adriaan en andere gelegenheden. Daarbij was Piet tijdens uitstapjes vaak de onvermijdelijke maar ook niet te willen missen gangmaker en zorgde hij altijd voor een uitstekende sfeer.

Als ‘last but not least’ was er een vrouwelijke muzikant aan de beurt om geëerd te worden en wel niemand minder dan Ali de Jong, die haar 25-jarig jubileum vierde, waarvan zo’n twintig jaar als lid van het RHC. Ali is destijds samen met drie van haar gezinsleden lid geworden van ons orkest. Zij begon toen op bes-klarinet maar is inmiddels overgestapt op bas-klarinet, een instrument naar haar hart zoals ze zelf zegt. Als lid van de muziekcommissie zorgt ze samen met Jan van Dommelen voor het tijdig bestellen van muziekstukken en speelt ze een belangrijke rol bij de muziekkeuze.

Via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet en toewijding gedurende de afgelopen jaren!!!


Uit ‘De Eyckelbergh’ van 17 april 2019:


Slagwerkgroep RHC floreert op Kempisch Slagwerkfestival

Op zaterdagmiddag 13 april 2019 vond de eerste editie van het door onze vereniging georganiseerde Kempisch Slagwerkfestival plaats. Maar liefst vijf slagwerkgroepen streden om de eerste prijs, bestaande uit het beeldje ‘De Slagwerker’ en vanzelfsprekend de hoogste eer. En vanzelfsprekend was onze bloedeigen Slagwerkgroep RHC één van de deelnemers en bracht een prachtig 3-delig programma, vooral bestaande uit mooie melodische composities van hoog niveau.

Helaas grepen ze nét naast de winst met maar een piepklein verschil van slechts 0,3 punten ten opzichte van de winnaar. Maar desalniettemin bezette onze Slagwerkgroep onder leiding van Paul van Lokven met maar liefst 85,85 punten een hele goede tweede plaats. Een dag om tevreden en met een voldaan gevoel op terug te kijken.


Zaterdag 13 april 2019:  Anne Vermeulen en de Adriaan

In het weekend van zaterdag en zondag 13 en 14 april 2019 vond weer de tweejaarlijkse “De Adriaan” plaats. Deze muziekwedstrijd is in het leven geroepen met als doel het bevorderen van muziekbeoefening door amateurs en het verstevigen van de onderlinge banden tussen muziekverenigingen in onze regio, in het bijzonder die voor harmonie en fanfare, een en ander in de eerste plaats ter stimulering van jong muzikaal talent.

Dit jong talent betrof dit jaar onze eigen Anne Vermeulen die op altsaxofoon en begeleid door het Riethovens Harmoniecorps een fantastische prestatie heeft neergezet. Een uitgebreider verslag is op onze pagina ‘Concert Verslagen’ te vinden.

Hieronder nog een paar foto’s van de repetitiedag op zaterdag 23 februari j.l. in de Rietstek. Ter voorbereiding op de Adriaan én het Kempisch Slagwerkfestival, gaven het RHC en haar Slagwerkgroep een gezamenlijk mini-concert op 24 maart in “De Sleutel” in Riethoven.


RHC Slagwerker Roy zet volgende stap

Onze slagwerkgroepen blijven maar hoge ogen gooien. En niet alleen als groep, maar ook individueel. Is het niet op concoursen, dan is het wel tijdens concerten of op examens.

Zo zette Roy v.d. Putte op 2 februari 2019 weer een volgende stap in z’n slagwerkcarrière en behaalde zijn C diploma met zeer goede punten.

Wij willen Roy van harte feliciteren en hopen dat we nog lang van hem mogen genieten bij het Riethoven Harmonie Corps!


Anouk, Ralf en Bram halen punten

In het weekend van 19 en 20 januari 2019 was het weer zover: talentvolle RHC-ers nemen deel aan verschillende concoursen en halen weer de nodige punten binnen!

Onze gedreven en jonge saxofoniste Anouk Jacobs behaalde op het solistenconcours in de 2e divisie maar liefst 88 punten! Met veel gevoel en een prachtige toon zette ze een geweldig optreden neer.

En onze slagwerkers Ralf de Wit en Bram Vlassak werden met hun duet de winnaars in de 4e divisie en behaalden 85 punten! Hiermee kunnen ze allebei door naar de Brabantse Kampioenschappen die op 18 mei in Berlicum worden gehouden.

Alle drie van harte gefeliciteerd en we zijn er trots op dat jullie deel uitmaken van onze vereniging!