Dirigenten

Dirigent Harmoniecorps

Twan Cox, afkomstig uit Susteren, is een veelzijdig muzikant. De liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd toen hij slagwerk- en vioollessen begon te volgen. Later werd hij lid van de harmonie van Susteren waar hij klarinet en baritonsaxofoon speelde. Zo kwam hij in aanraking met zowel de symfonische muziek alsmede de blaasmuziek. Twan studeerde HaFa-directie aan het conservatorium van Maastricht bij Pieter Jansen. Naast dirigent bij het Riethovens Harmoniecorps is Twan vaste dirigent van Harmonie St. Michaël Heugem en Fanfare St. Cecilia Milheeze. Daarnaast componeert en arrangeert hij muziek voor slagwerkensembles en blaasorkesten en is hiermee een eigen uitgeverij gestart genaamd OOR Creatie.

Dirigente piep- en jeugdorkest

Christianne Celis is sinds 2017 dirigente van het pieporkest, de jongste leden van de vereniging.

Christianne heeft haar muziekstudies al heel jong gestart. Ze ging in haar vroege jeugd al aan de slag met verschillende instrumenten, zoals piano, viool, dwarsfluit, altviool en zang. Natuurlijk hoorde daar de benodigde AMV-lessen en samenspel-lessen bij. Ook speelde ze vanaf haar 12de jaar mee bij fanfare Heide Echo in Knegsel op melodisch slagwerk.

In 2004 startte ze een muziekopleiding aan het conservatorium in Antwerpen met als hoofdvak piano. Vanaf dat moment stapte ze ook het werkveld in en deed haar eerste ervaringen op als muzieklerares, dirigent, pianobegeleidster en muziekarrangeur, voornamelijk in regio de Kempen. Ze voltooide haar Bachelor piano in 2008 en studeerde verder in de Master, maar dan met hoofdvak koordirectie. Zij behaalde deze Masteropleiding in 2011 met grote onderscheiding. In augustus 2015 voltooide ze  een tweede master, nu met hoofdvak piano bij lerares Eliane Rodrigues en tevens behaalde ze het diploma voor de Specifieke Lerarenopleiding Muziek.

Christianne dirigeert op dit moment bij fanfare St. Willibrordus in Wintelre, Vocaal Ensemble Florence in Knegsel, zanggroep Myrtha Musica in Hooge Mierde, het Kempisch Seniorenorkest in Hapert en het koor Con Amore et Anima in Eersel. Verder is ze werkzaam als pianobegeleidster, muziekdocente, repetitor, coach en muziekarrangeur. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op haar website www.ccmusic.nl

Contact opnemen kan via 06-50246710 of info@ccmusic.nl

Dirigent en instructeur slagwerkafdeling RHC

Paul van Lokven is sinds 2012 dirigent van beide slagwerkgroepen van het RiethovensHarmonie corps.

Daarnaast is de volledige slagwerkopleiding in handen van Paul.
Paul is woonachtig in Heeswijk en is op achtjarige leeftijd ook daar begonnen aan zijn slagwerkopleidingen bij de plaatselijke fanfare. Hij kreeg les van Wim van Zutphen en is momenteel nog steeds verbonden aan deze vereniging, zowel als muzikant als actief bestuurder. Naast het behalen van zijn D-diploma kreeg Paul hier ook de mogelijkheid om een Tambour-Maître opleiding te volgen bij Jan Peters waardoor hij nu ook gediplomeerd Tambour-Maître is.
Tevens heeft Paul onlangs directie lessen gevolgd bij Etienne Houben & Rico Stevens.

Paul is naast het RHC ook nog actief bij andere vereniging in de HaFaBra wereld als slagwerkinstructeur waaronder het Veldhovens Muziekkorps & Fanfare Sint Lambertus uit Nistelrode. Ook geeft hij bij Beat it muziekeducatie in Veghel Drum- en Percussie lessen. Regelmatig is hij ook te gast als slagwerker bij diverse orkesten, bandjes en tijdelijke formaties.

Het enthousiasmeren van kinderen en jongeren voor de slagwerkwereld, via educatieve lessen en slagwerkworkshops op basisscholen of tijdens wervingsactiviteiten, is een belangrijke nevenactiviteit van Paul.

Daarnaast verzorgd hij ook (Samba-)Percussie workshops voor uit een lopende groepen. Wat is er nu mooier dan samen slagwerk bespelen? Proeflesje doen?

Contact: 06-20701735
paulvl@beatitmuziekeducatie.nl