Nieuws

Uit ‘De Eyckelbergh’ van 17 april 2019:

_________________________________________________________________________________________

Slagwerkgroep RHC floreert op Kempisch Slagwerkfestival

Op zaterdagmiddag 13 april vond de eerste editie van het door onze vereniging georganiseerde Kempisch Slagwerkfestival plaats. Maar liefst vijf slagwerkgroepen streden om de eerste prijs, bestaande uit het beeldje ‘De Slagwerker’ en vanzelfsprekend de hoogste eer. En vanzelfsprekend was onze bloedeigen Slagwerkgroep RHC één van de deelnemers en bracht een prachtig 3-delig programma, vooral bestaande uit mooie melodische composities van hoog niveau.

Helaas grepen ze nét naast de winst met maar een piepklein verschil van slechts 0,3 punten ten opzichte van de winnaar. Maar desalniettemin bezette onze Slagwerkgroep onder leiding van Paul van Lokven met maar liefst 85,85 punten een hele goede tweede plaats. Een dag om tevreden en met een voldaan gevoel op terug te kijken.

_________________________________________________________________________________________

Zaterdag 13 april 2019:  Anne Vermeulen en de Adriaan

In het weekend van zaterdag en zondag 13 en 14 april 2019 vond weer de tweejaarlijkse “De Adriaan” plaats. Deze muziekwedstrijd is in het leven geroepen met als doel het bevorderen van muziekbeoefening door amateurs en het verstevigen van de onderlinge banden tussen muziekverenigingen in onze regio, in het bijzonder die voor harmonie en fanfare, een en ander in de eerste plaats ter stimulering van jong muzikaal talent.

Dit jong talent betrof dit jaar onze eigen Anne Vermeulen die op altsaxofoon en begeleid door het Riethovens Harmoniecorps een fantastische prestatie heeft neergezet. Een uitgebreider verslag is op onze pagina ‘Concert Verslagen’ te vinden.

Hieronder nog een paar foto’s van de repetitiedag op zaterdag 23 februari j.l. in de Rietstek. Ter voorbereiding op de Adriaan én het Kempisch Slagwerkfestival, gaven het RHC en haar Slagwerkgroep een gezamenlijk mini-concert op 24 maart in “De Sleutel” in Riethoven.

_________________________________________________________________________________________

RHC Slagwerker Roy zet volgende stap

Onze slagwerkgroepen blijven maar hoge ogen gooien. En niet alleen als groep, maar ook individueel. Is het niet op concoursen, dan is het wel tijdens concerten of op examens.

Zo zette Roy v.d. Putte op 2 februari weer een volgende stap in z’n slagwerkcarrière en behaalde zijn C diploma met zeer goede punten.

Wij willen Roy van harte feliciteren en hopen dat we nog lang van hem mogen genieten bij het Riethoven Harmonie Corps!

_________________________________________________________________________________________

Anouk, Ralf en Bram halen punten

In het weekend van 19 en 20 januari was het weer zover: talentvolle RHC-ers nemen deel aan verschillende concoursen en halen weer de nodige punten binnen!

Onze gedreven en jonge saxofoniste Anouk Jacobs behaalde op het solistenconcours in de 2e divisie maar liefst 88 punten! Met veel gevoel en een prachtige toon zette ze een geweldig optreden neer.

En onze slagwerkers Ralf de Wit en Bram Vlassak werden met hun duet de winnaars in de 4e divisie en behaalden 85 punten! Hiermee kunnen ze allebei door naar de Brabantse Kampioenschappen die op 18 mei in Berlicum worden gehouden.

Alle drie van harte gefeliciteerd en we zijn er trots op dat jullie deel uitmaken van onze vereniging!

_________________________________________________________________________________________

Nieuwe Pauken

Dankzij een substantiële bijdrage van onze Vrienden zijn wij onlangs in staat gesteld om een tweedehandse 4-delige Paukenset aan te schaffen. Je weet wel: dit zijn die grote koperen trommels die meestal achterin in het midden van het orkest een prominente plaats innemen. Zo’n set is extreem duur en bijna onbereikbaar voor een kleine vereniging als de onze. Maar gelukkig hebben we onze Vrienden bereid gevonden om een deel van de aanschafkosten voor hun rekening te nemen waarvoor we ze ontzettend erkentelijk zijn. Dus via deze weg nogmaals een welgemeend en groot Dankjewel aan onze Vrienden!!!

_________________________________________________________________________________________

Onze Slagwerkers Slaan hun Slag !!!

Tot onze grote vreugde is onze slagwerkgroep de afgelopen paar jaren enorm snel gegroeid. Gegroeid in aantal én gegroeid in niveau! We zijn dan ook enorm trots om te vermelden dat onze Slagwerkgroep onder leiding van Paul van Lokven in oktober 2018 met maar liefst 84,44 punten een 1e prijs heeft behaald op de “Sla je Slag Cup” in Heijen.

En of dat nog niet genoeg is: onze jeugdslagwerkgroep “The Rhythm Sticks”, heeft in diezelfde periode deelgenomen aan het jeugdfestival in Wintelre en heeft daar niet alleen de show gestolen maar ook de 1e prijs voor ieders neus weggegrist! Onder leiding van Paul van Lokven hebben onze jonge slagwerkers de zaal volledig op z’n kop gezet met hun act: “Beat the Kitchen” en zijn ze na een staande ovatie met een mooie oorkonde en de winnersbokaal naar huis gegaan!

Het is werkelijk fantastisch dat we dit als kleine vereniging met beperkte middelen maar met super enthousiaste leden hebben kunnen bereiken. En via deze weg een dikke felicitatie aan al onze Slagwerkers.

_________________________________________________________________________________________

Zaterdag 16 juni 2018: Nederlandse Kampioenschappen 

Op zaterdag 16 juni hebben onze twee slagwerk kwartetten deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Berlicum.

Het melodisch kwartet in de 5e divisie behaalde 82 punten en in de 4e divisie scoorden ze 86 punten. Hierdoor behaalde ze beide een 2e plaats! Proficiat.
Naast de melodische kwartetten stond ook onze solo slagwerker Niels van den Broek op het podium. Hij behaalde maar liefst 84,5 punt in de 5e divisie. Geweldig!

De slagwerkers zijn van alle markten thuis. Dat zagen we ook deze zaterdag, want John Sengers behaald tussen de Nederlandse Kampioenschappen door ook nog even zijn C-examen met een 8.8 gemiddeld!

In 2018 behaalde onze klarinettiste Fleur van Leeuw haar B-diploma.
Met al deze resultaten kunnen we niet meer dan ontzettend trots zijn als corps.

_________________________________________________________________________________________

Brabantse Kampioenschappen te Knegsel

Op zaterdag 12 mei nam een aantal van onze leden deel aan de Brabantse Kampioenschappen in Knegsel.
Anouk Jacobs behaalde op alt saxofoon in de 5e divisie 80 punten. Daarnaast namen er twee multi percussionisten deel namelijk Niels van den Broek en Roy van den Putte. Niels behaalde 84 punten in de 5e divisie en Roy kreeg 83,5 punten voor zijn werk in de 3e divisie. Het slagwerk was dit jaar weer goed vertegenwoordigd, want er namelijk ook maar liefst twee kwartetten (marimba en xylofoon) deel. Bram, Rens, Ralf & Niels scoorden 87 punten in de 5e divisie en het tweede kwartet bestaande uit Roy, Rik, John & Carlijn kregen 87,5 punten voor hun werk uit de 4e divisie. Beide kwartetten zijn hiermee ook uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap op 16 juni a.s.