Nieuws

Zaterdag 16 juni 2018: Nederlandse Kampioenschappen 

Op zaterdag 16 juni hebben onze twee slagwerk kwartetten deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Berlicum.

Het melodisch kwartet in de 5e divisie behaalde 82 punten en in de 4e divisie scoorden ze 86 punten. Hierdoor behaalde ze beide een 2e plaats! Proficiat.
Naast de melodische kwartetten stond ook onze solo slagwerker Niels van den Broek op het podium. Hij behaalde maar liefst 84,5 punt in de 5e divisie. Geweldig!

 

De slagwerkers zijn van alle markten thuis. Dat zagen we ook deze zaterdag, want John Sengers behaald tussen de Nederlandse Kampioenschappen door ook nog even zijn C-examen met een 8.8 gemiddeld!

Afgelopen week behaalde onze klarinettiste Fleur van Leeuw haar B-diploma.
Met al deze resultaten kunnen we niet meer dan ontzettend trots zijn als corps.

 

 

Zondag 5 augustus: de Riethovense jaarmarkt

Ook in 2018 organiseert het Riethovens Harmonie Corps weer de tradionele jaarmarkt. De jaarmarkt is dit jaar op zondag 5 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. Binnenkort meer over de gezellige jaarmarkt.

Brabantse Kampioenschappen te Knegsel

Op zaterdag 12 mei nam een aantal van onze leden deel aan de Brabantse Kampioenschappen in Knegsel.
Anouk Jacobs op alt saxofoon behaalde in de 5e divisie 80 punten. Daarnaast namen er twee multi percussionisten deel namelijk Niels van den Broek en Roy van den Putte. Niels behaalde 84 punten in de 5e divisie en Roy kreeg 83,5 punten voor zijn werk in de 3e divisie. Het slagwerk was dit jaar weer goed vertegenwoordigd, want er namelijk ook maar liefst twee kwartetten (marimba en xylofoon) deel. Bram, Rens, Ralf & Niels scoorden 87 punten in de 5e divisie en het tweede kwartet bestaande uit Roy, Rik, John & Carlijn kregen 87,5 punten voor hun werk uit de 4e divisie. Beide kwartetten zijn hiermee ook uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap op 16 juni a.s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taste of music

Op zaterdag 21 en zondag 22 april organiseerde het Riethovens Harmonie Corps in samenwerking met restaurant Proef Me Nu het dinerconcert “Taste of music” in Riethoven. Twee avonden lang konden de gasten genieten van een avondvullend programma met lekkere gerechtjes en sfeervolle muziek.

 

De presentatie en zang van deze avond was in handen van de veelzijdige Limburgse zangeres Dyanne Sleijpen. Onze interim-dirigent Twan Cox en slagwerkinstructeur Paul van Lokven hebben deze avond tot een muzikaal hoogtepunt gebracht.