Slagwerkgroep RHC

Tot en met november 2019 kwam Slagwerkgroep RHC uit in de Vierde Divisie. Echter op 8 december van datzelfde jaar behaalde de groep op de Concertwedstrijd voor Slagwerk Ensembles in Etten-Leur een Eerste Prijs met maar liefst 87,33 punten en promoveerde daarmee naar de Derde Divisie.

Slagwerkgroep RHC staat onder leidingen van Paul van Lokven, die via ‘Beat it Muziekeducatie’ ook tevens muzieklessen verzorgt.

Het repertoire is heel breed; van ritmische klassiekers tot aan popnummers van nu. Zo ook het instrumentarium; van drums & percussie tot aan melodisch slagwerk.  Ook wordt de slagwerkgroep regelmatig bijgestaan door combo & solo-zang of een DJ. Hierdoor heeft de groep al diverse verrassende & spectaculaire optredens op hun naam staan.

Daarnaast nemen de afzonderlijke slagwerkers ook regelmatig en succesvol deel aan solisten- & klein ensemble wedstrijden waaronder de Brabantse & Nederlandse Kampioenschappen.

Deze gevarieerde groep waarvan de leeftijd van de leden varieert van 12 tot 82 jaar, repeteert wekelijks rond de klok van 8 uur ’s avonds in de grote zaal van De Rietstek.